Zoeken
  • Debbie Jacob

Afscheid van Nicolas GhyssaertHij kwam binnen en bracht de zonneschijn altijd met zich mee. En hij hield die zonneschijn nooit voor zichzelf. Hij was een gever; Iemand die er zelfs niet bij stilstond dat hij aan het geven was. Het was wie hij was en daarin was hij onveranderlijk. Daarin was hij één van de mooiste personen die ik ooit gekend heb. Daarin was het een eer om met hem muziek te kunnen hebben maken. Altijd vol van ideeën, altijd een overschot aan enthousiasme en altijd gepassioneerd. Hij deed nooit iets half. Hij leefde zijn leven ten volle, met een grote liefde voor nieuwigheden, met een open kijk op de wereld, maar steeds met een eigen willetje. Hij deed gewoon zijn ding en verspilde nooit tijd aan overpeinzen wat de rest van de wereld daarvan zou denken.

Ik ga hem missen. Ik ga hem missen als leerling, maar ook als persoon. En mijn grootste troost, de glimlach op mijn gezicht, wordt gevormd door de kracht die hijzelf steeds heeft gehad om door te gaan. Hij vertelde vrolijk dat hij ziek was, maar toch nog naar de zangles was gekomen, omdat hij wist dat hij zich er beter ging door voelen. "Het doet niet uit om alles op te geven, je moet blijven doorgaan hé!" Oke Nicolas, ik ga door. En ik beloof u dat ik de positiviteit, die gij steeds hebt meegebracht naar de lessen, ook door mij ga laten stromen. Ik beloof u dat ik niet te veel tijd ga verspillen aan verdrietig zijn om wat ik ga moeten missen, als ik ook kan lachen om het feit dat ik u gekend heb.


Het is grappig dat weinig medeleerlingen jou kenden bij naam, maar bijna iedereen als "die ene zotte man die zich verkleedt als gevangene voor een optreden" of "die ene leerling waarbij het dak eraf ging bij het publiek omdat hij bleef volhouden dat iedereen bij zijn laatste refrein moest meezingen". Want je was een volhouder. Je haalde je nooit iets in het hoofd dat, als het van jou afhing, niet zou kunnen doorgaan. En ik moest je daarin meermaals een halt toeroepen. "Neen Nicolas, dat is praktisch niet echt haalbaar, wat je nu voorstelt." Maar het sierde je. Je was een echte "outside-the-box"-denker en ik kijk met veel liefde terug naar alle momenten die we samen hebben gedeeld. Alle absurditeiten, alle flauwe mopjes, alle nummers die we samen zongen, alle optredens. Je was een uniek persoon. Iemand waar we nooit een exacte kopie van zullen vinden. En misschien nog een geluk ook "want oei oei!" Daar zou je mee gelachen hebben. Je wist dat je "een speciaal man" was.

Speciaal, dat zeker.

Dankjewel Nicolas, voor alles.

Liefs, je zangcoach.

En een vriendin.


464 keer bekeken
  • Facebook - White Circle
  • White YouTube Icon

©2017 by Singer-songwriter Debbie Jacob. Proudly created with Wix.com