Zoeken
  • Debbie Jacob

Mindfulness-maand: Dag 10: Keuze


Vanmorgen was een slechte ochtend. Ik stond op met een ochtendhumeur én met de meeste stress die ik al gehad heb tijdens de afgelopen dagen. Mijn hele mindfulness-training leek gesmolten als sneeuw voor de zon. Eerlijk toegegeven zijn mijn ochtenden de laatste tijd nooit echt bijster goed, maar vanmorgen zat ik op een hoogtepunt, of eerder dieptepunt. Mijn ademhalings-oefening die ik doe voor ik opsta, had totaal geen effect op de gewoonlijke stress die ik 's morgens heb. De stress was heel volhardend en zorgde er ook voor dat ik totaal geen zin had om te gaan werken. Ik wist natuurlijk dat daar ook de oorzaak zat voor hoe ik me voelde. Een beetje bang om een soortgelijke dag te hebben als dinsdag, waar alles fout ging tijdens de service. Conclusie: totaal niet mindful, maar ik had het écht niet in de hand deze keer. En ik had het ook heel moeilijk om dat gewoon te accepteren, opnieuw niet mindful. Maar ja, het is niet elke dag feest he, hihi!


Uiteindelijk was de stress allemaal voor niets, want alles verliep goed vandaag. Misschien een goeie les over "de ene dag is de andere niet, wacht gewoon af". Het gaat in zulke situaties vaak over zelfvertrouwen. Neem nu bijvoorbeeld een zangoptreden. Net voor ik moet optreden, straal ik blijkbaar een soort van rust uit, want dat heb ik al vaak gehoord van mensen. En vandaag besefte ik nog eens extra dat dat gewoon ligt aan het feit dat ik dat al jaren doe. Ik zing al jaren, speel al jaren piano, begeleid mezelf al jaren op piano tìjdens het zingen en heb al meermaals op een podium gestaan. Plus: het ging ook al meermaals goed. Dus je hebt die bevestiging in je rugzakje zitten. Je weet dat je je altijd zal kunnen redden. En dat weet ik gewoon nog niet altijd tijdens een service. En daar moet ik mezelf gewoon wat tijd in gunnen. Ik werk er nu twee maanden, maar het is normaal dat sommige dingen nog iets geroutineerder kunnen geraken. Dus zacht blijven voor mezelf is de boodschap.En dan om af te sluiten mijn mindfulness-oefening van vandaag: "Keuze". Als ik niet goed weet welke oefening ik wil doen, kijk ik altijd naar de lijst van Edel Maex, die op zijn website staat. Ik vind die lijst écht de max! Edel Maex neemt elke maand een nieuwe audio-oefening op en deelt die gratis en voor niets met de wereld. Elke oefening heeft een titel, dus ik kies op mijn gevoel welke titel me het meeste aanspreekt die dag. En vandaag was dat dus: "Keuze". Ik koos deze omdat ik gisteren en vandaag heel fel gevoeld heb dat mindfulness me drijft naar het maken van keuzes voor mezelf. En elke keer ik in dat gevoel zit, voel ik me écht super. Het doet me beseffen dat ik meer muziek wil maken voor mezelf en voor anderen. Ik wil meer op een podium staan, ik wil meer muziek delen op social media én in real life, zodat mensen mijn passie kunnen voelen. Ik heb duizend en één ideeën in mijn hoofd en het is gewoon leuk om te weten dat ik die ideeën stap voor stap kan uitwerken als ik dat wil. Daar is mijn zelfvertrouwen op dat vlak ondertussen groot genoeg voor en dat voelt fantastisch. Dus ik kies voor mij, ik kies voor muziek. En ik voel me daarbij terug zoals dat konijntje dat vrolijk in de velden rondhuppelt21 keer bekeken
  • Facebook - White Circle
  • White YouTube Icon

©2017 by Singer-songwriter Debbie Jacob. Proudly created with Wix.com