Zoeken
  • Debbie Jacob

Mindfulness-maand: Dag 14: Positieve bevestiging

8u35

We zijn al bijna aan de helft van ons projectje. Hoe snel de tijd gaat. Deze ochtend gun ik het mezelf om op te staan met mindfulness. Ik deed al een ademhalingsoefening, dat doe ik elke ochtend, en daarnet deed ik ook een "Morning Meditation". Als je ze ook eens wil proberen...De ochtend-meditatie ging over positieve affirmatie. Zoals de meeste oefeningen, startte ze met een focus op de ademhaling, maar daarna volgden er een aantal positieve zinnen naar jezelf toe. "Ik ben genoeg", "Ik ben het waard", "Ik kan al mijn dromen bereiken",... Ook opnieuw met de bedoeling dat je alle gevoelens die daarbij in je opkomen, gewoon laat zijn. Om eerlijk te zijn voelde ik mij misschien nog iets te moe om er al veel bij te kunnen voelen. Ik probeer er dan in te gaan, maar krijg dan weer die typische druk op mijn borst omdat ik iets te hard probeer. Ik weet wel dat zulke oefeningen echt kunnen werken. Als je bijvoorbeeld elke ochtend tegen jezelf in de spiegel zegt dat je mooi bent en alles waard bent, begin je dat na een tijd te geloven. Affirmaties kunnen iets heel krachtigs zijn. Als je zelden mindful bent, doe je meestal affirmaties in de omgekeerde richting. Je kan jezelf ook doen geloven dat je niets waard bent, door de negativiteit te blijven herhalen in je hoofd. Als je daar al mee kunt stoppen, ben je al een heel eind verder.


Waar ik op dit moment vooral van geniet, is dat momentje voor mezelf voor de rush van de dag. Ik heb nu "Morning Music" opgelegd. Allemaal rustige akoestische songs. Heerlijk. Geeft me rust in mijn hoofd wanneer alles op me afkomt 's morgens.


Ik ga de dag alleszins verder met mijn focus op positieve bevestiging. Ik zal mezelf vandaag meermaals vertellen dat ik het waard ben, dat ik genoeg ben, dat ik het kan, dat mensen me graag zien, dat ik mezelf graag mag zien, dat ik mooi ben,... Alles wat werkt voor mij. Je kan er zelf naar op zoek gaan, naar alle dingen die jij nodig hebt om te horen. En dan is het de kunst dat je het stilaan begint te geloven, want het is waar. Iedereen is alles waard, jij wordt daarbij nooit overgeslagen.


17u35


De werkdag zit erop. Ik heb zonet opnieuw een mindfulness-oefening rond positieve affirmatie gedaan, gedurende 20 minuten. Ik moet eerlijk toegeven dat het momenteel allemaal een beetje te zweverig aanvoelt voor mij. De rustgevende muziek samen met de zachte stem die de hele tijd positiviteit wil verspreiden, het is precies mijn ding niet. Niet omdat ik niet geloof dat het kan werken. Gewoon omdat die audio-bestanden té positief aanvoelen voor mij, denk ik. Allemaal te voor de hand liggend en te veel voorgekauwd. Als ik het even heel hard mag formuleren: alsof je opeens zelfvertrouwen gaat kweken door 20 minuten te luisteren naar hoe goed je wel niet bent. Dat is mijn oordeel als ik eventjes geen blad voor de mond neem, maar ik weet natuurlijk wel dat het de eerste keer helemaal nog niet kan werken. Ik denk gewoon dat ik misschien meer iemand ben die het zonder de audio's zal doen. Het is alsof ik in een soort gevoel moèt gaan, vanaf ik die audio opzet. Maar nog eens, dat is volledig mijn perceptie. Iedereen vult dat anders in.


Ik heb het bijvoorbeeld wél nog eens gedaan als ik op weg was naar mijn werk. Zonder audio. Ik zei een keer of tien luidop "Ik ben genoeg". En daarbij voel ik wél dingen. Misschien omdat ik ook zélf kies wat ik zeg. Jijzelf weet nog altijd het beste wat je nodig hebt om te horen. Simpelweg het tegenovergestelde van de negatieve zelfoordelen die soms in je hoofd spoken. Tijdens mijn werk hielp het me ook om in die positieve modus te blijven.


Dus conclusie van vandaag: Ik geloof zéker en vast in positieve affirmatie, maar ik kies de zinnetjes liever zelf. Wat ik daarjuist wel bijleerde tijdens het audio-fragment, is dat het het beste werkt als je opstaat 's morgens (hoera voor mij voor deze ochtend!) en net voor je gaat slapen. Op die momenten maak je het gemakkelijkst connectie met je onderbewustzijn. Laat me zeker weten wat voor jou het beste werkt! Ik ben benieuwd!


Tot morgen!12 keer bekeken
  • Facebook - White Circle
  • White YouTube Icon

©2017 by Singer-songwriter Debbie Jacob. Proudly created with Wix.com