Zoeken
  • Debbie Jacob

Mindfulness-maand: Dag 16: Nu

Mindfulness... Je kan het op heel veel manieren beoefenen, ik denk dat ik dat al wel bewezen heb de afgelopen 2 weken. Je kan als eerste altijd focussen op de ademhaling. Daarnaast heb je je zintuigen, maar je kan ook één van je favoriete bezigheden met je volle aandacht doen. Uiteindelijk komt mindfulness altijd neer op één ding: in het "nu" zijn.Het is raar, maar het heeft me de afgelopen 15 dagen écht al een beetje veranderd in mijn dagelijkse gewoontes. Zoals ik al vertelde, ben ik iemand die, als ik wakker word, meteen op 100% begint te draaien. Dat resulteerde steeds in uit mijn bed springen, of ik nu nog moe was of niet. Maar gisteren, viel ik gewoon terug in slaap! Dat lijkt allemaal niet zo speciaal, maar dat is me eigenlijk in een hele lange tijd niet overkomen. Niet op de manier dat ik gisteren gewoon toegaf aan mezelf dat ik nog moe was. Niet op de manier dat ik een beetje "foert" zei tegen het oordeel dat ik anders meteen voel opkomen: "sta op, want je hebt véél te doen." Zonder er echt mijn best voor te doen, luisterde ik naar mijn lichaam, sloot ik mijn ogen en sliep ik gewoon verder. Dus... Ik was compleet in het nu, joepie!Mijn ochtenden zijn voor mij één van de belangrijkste redenen om dit allemaal te doen. Ik wil simpelweg geen slachtoffer blijven van de tijd. Want dat heb ik van mezelf gemaakt de afgelopen jaren, een groot slachtoffer van de tijd. Alles is tijd. 20 minuten om te eten, 20 minuten om me te wassen en te omkleden, minstens 10 minuten om nog even te strijken, een uur om mijn blog te schrijven, een uur om naar de winkel te gaan,... En zo ging het werkelijk met alles. En er is er altijd te weinig van. Vaak eindig ik de dag lichtelijk geïrriteerd om het gebrek aan tijd. Dus wat ben ik blij dat ik daar stap voor stap vanaf geraak.


Ik voel dat ik mezelf steeds meer kan laten meenemen in het moment. Gewoon zomaar, stoppen met wat ik in mijn hoofd bezig was en in de plaats daarvan mijn eigenlijke bezigheid op dat moment met mijn volle aandacht doen. Je voelt je op dat moment echt glijden in de realiteit en dat geeft rust. Dat is zò'n fijn gevoel omdat je op die momenten geen zorgen hebt. Je leert ook te kiezen waar je aandacht aan wìl geven. Waar ik vroeger soms tot een uur of langer kon blijven mijmeren over iets dat iemand tegen me had gezegd, kan ik nu gewoon beslissen het van me af te zetten. Niet om het weg te duwen, wel om ervoor te kiezen dat het geen energie verdient. Dan gaat het natuurlijk over negatieve energie. Je bouwt een soort van innerlijk knopje dat je de kans geeft om de dingen die het niet waard zijn eruit te filteren. En die controle over je eigen geest voelt fantastisch.


Dus ook na 2 weken praktijk blijf ik heel hard in mindfulness geloven. Het doet ongelooflijke dingen met je geest, het geeft je een eerlijkheid tegenover jezelf en je omgeving en het geeft je rust. Het is oke. Het is allemaal oke, ook als het niet oke is.0 keer bekeken
  • Facebook - White Circle
  • White YouTube Icon

©2017 by Singer-songwriter Debbie Jacob. Proudly created with Wix.com