Zoeken
  • Debbie Jacob

Mindfulness-maand: Dag 18: Dromen

Ik voel me goed!

Is dat geen positief nieuws om mee te beginnen?

Het ìs zo, ik voel me goed. De controle die ik aan het kweken ben over bij mezelf blijven, voelt echt héél goed aan. En mooi. En warm.


Gisteren had ik een interessant gesprek met iemand die mijn blog leest. Hij had het over mijn blog van dag 14: Positieve bevestiging. Hij zei dat hij dat enkele jaren geleden voor een bepaalde periode elke dag had gedaan, en dat het écht werkte. Hij zei dan elke dag tegen zichzelf waar hij wilde staan binnen 6 maanden en visualiseerde zich daarbij hoe hij zich zou voelen, wat mensen tegen hem zouden zeggen, welke kleren hij zou aanhebben,... Hij was heel vastberaden om zijn doel te halen en behaalde het ook effectief. Ik vind dat zot.Dus nu is het aan mij. Als er één ding is dat ik al jaren zeg dat ik wil doen, is het meer optreden. Met mijn eigen muziek, met covers, maakt niet uit, maar ik wil het wel sàmen met anderen doen. Dat kan op twee manieren en de twee zijn goed! Ik kan mensen inspireren met mijn eigen muziek. Mijn eigen verhaal vertellen en daarna praten over wat zij daarbij voelen. Ik vind het altijd zò leuk als mensen zichzelf kunnen terugvinden in mijn teksten. En daar kan een heel ander verhaal achter schuilgaan, maar dat is net het interessante. Dat is net hoe je de mensen beter leert kennen. Omdat ik zelf vaak zò veel kan hebben aan bepaalde nummers, vind ik het heel fijn dat ik dat ook kan doen voor mensen. Als mensen beginnen wenen bij één van mijn nummers, geven ze mij het mooiste compliment dat er bestaat. Niet omdat ik blij ben dat ze triest zijn, maar omdat ze zichzelf gevonden hebben in mijn muziek.


De tweede manier is samen met anderen musiceren en optreden. En terwijl ik dit neerschrijf, besef ik dat ik dat misschien het liefste nìet met mijn eigen muziek zou doen. Ik wil wel ooit mijn eigen muziek kunnen brengen met een strijkkwartet en wat akoestische drums erbij, maar af en toe zou ik ook gewoon graag muziek willen maken waarbij ik niet de leiding hoef te nemen. Het kan heel voedend zijn om muzikale input te krijgen van andere muzikanten. Ik volg op dit moment bijvoorbeeld jazz-piano bij iemand en ik kom daar altijd super-enthousiast buiten, gewoon omdat ik dingen heb bijgeleerd. Dingen die ik ook voor mijn eigen muziek kan gebruiken.Met andere woorden: vandaag startte ik met mijn "Ommekeer". Ik zocht daarnet naar een mindfulness-oefening van Edel Maex die paste bij mijn gevoel en ik kwam terecht bij "Ommekeer". Beslissen voor jezelf om het anders aan te pakken. Om de dingen anders te zien of anders te wìllen zien. Want vaak verval ik in een "Wat als..."- of een "Ja, maar..."-denkpatroon en dat is een keuze die ik zelf maak. Als ik nù bijvoorbeeld zin heb om in een coverband te gaan, wil dat niet zeggen dat ik nooit meer eigen muziek ga maken. Die redenering zou niet mindful zijn. Vanaf vandaag zeggen we dus tegen onszelf waar we binnen een half jaar willen staan. En bij mij is dat op de planken. Ik wil mensen doen lachen en doen huilen. Ik wil emoties losmaken, ik wil mensen een gezellige avond bezorgen. Ik wil mijn verhaal vertellen met foto's, gedichten, quotes, blogberichten en muziek. En het is ongelooflijk, maar door dit gewoon nog maar op te schrijven, begint de adrenaline te stromen. En dan weet je dat je in de goeie gedachtegang zit. Dan is het niet meer denken, maar voelen. Ik voel zò veel als ik me visualiseer dat ik voor mensen muziek kan en zal maken. Ik voel me gewoon goed dan! Dus vandaar het begin van mijn blog en ik sluit er ook mee af...

Ik voel me goed!Ps.: morgen is het weer even congé, dus tot zondag eeeeh!

15 keer bekeken1 reactie
  • Facebook - White Circle
  • White YouTube Icon

©2017 by Singer-songwriter Debbie Jacob. Proudly created with Wix.com