Zoeken
  • Debbie Jacob

Mindfulness-maand: Dag 22: Haasten

10u47

Snel snel neem ik letterlijk een paar minuten de tijd om al iets neer te schrijven. Mijn bedoeling is dat het een haastige blog wordt vandaag. Het kan niet de bedoeling zijn dat deze blog, dit schrijven, als een verplichting begint aan te voelen. Als iets dat me net méér stress geeft omdat het tijd in beslag neemt. Soms zijn mijn dagen gewoon echt druk. Deze week moet ik me voorbereiden op een optreden waarbij ik een vriendin zal begeleiden en zelf ook een aantal nummers speel. Gisteren repeteerden we daarvoor, maar ik moet dat natuurlijk nog eens kunnen bekijken voor vrijdag en het zijn 20 nummers.Mijn volgende stap is me kunnen haasten zonder stress te voelen. Want nu resulteert de mindfulness soms in de dingen gewoon trager doen omdat ik er meer aandacht aan schenk. En ik denk dat dat nog kan verbeteren. Ik denk dat ik kan leren om de dingen sneller te doen, mét aandacht. Dus dat is mijn oefening voor vandaag.

Deze ochtend deed ik al een work-out en een mindfulness-oefening, genaamd "Aangaan". De werkelijkheid aangaan, dit moment aangaan, de stress aangaan, het feit dat ik me moet haasten aangaan. Ik heb er zin in, we go for it!De Cobra-houding

11u20

Wanneer ik stress heb door een tijdstekort, voel ik altijd een spanning in mijn Solar Plexus (Zonnevlecht). Dat is een plekje net onder het punt waar je ribben samenkomen in het midden, ongeveer ter hoogte van je maag. Die plek zit bij veel mensen vast wanneer ze gespannen zijn. Je kan die plek losser maken door een yoga-oefening toe te passen: De Cobra. Dat geef ik graag mee omdat het echt helpt om spanning weg te nemen in die zone en het geeft je ook terug meer zelfvertrouwen. Het is een liggende oefening waarbij je jezelf moet opduwen, waardoor je je Solar Plexus naar buiten duwt.


18u52

Ik ben moe. Mijn oefening om het aan te gaan vandaag, is niet echt geslaagd denk ik. Het was op het werk zò druk dat ik helemaal geen tijd heb gehad om me mindful te haasten. Dat is ook gewoon enorm moeilijk. Er is meestal een reden waarom je je moet haasten en meestal zijn er dan anderen op jou aan het wachten en je wil niet dat ze wachten dus je doet je uiterste best dat ze zo weinig mogelijk moeten wachten enzovoort enzovoort... Tot je hoofd bijna ontploft. Op één moment heb ik er even bij stilgestaan, vooral ook om mezelf een beetje te temperen. En ik moet zeggen, mijn service is wel efficiënter verlopen. Ik doe de dingen sneller en behoud meer mijn structuur. Maar het blijft supervermoeiend, dat geef ik toe. Ik ben uitgeteld, ik zou hier en nu kunnen slapen.


Wat ik gewoon nog zou willen meegeven, is dat mijn eigenlijke stap de volgende moet zijn en dat besef ik opnieuw nadat ik dit artikel las: mijn oefening is in essentie niet dat ik me mindful moet leren haasten. De oefening is dat ik accepteer dat ik stress heb terwijl ik me haast en dat ik leer ruimte te creëren voor die stress. Daar moet ik mezelf telkens weer aan herinneren. Het gaat over ruimte creëren voor elk mogelijk gevoel dat je hebt.


Dus dat is mijn verdict voor vandaag. Ik heb me gehaast en het was zò'n gehaast dat ik me weinig momenten mindful heb kunnen haasten. Maar hey, zo zie je dat we nog veel kunnen bijleren!


Tot morgen!


9 keer bekeken
  • Facebook - White Circle
  • White YouTube Icon

©2017 by Singer-songwriter Debbie Jacob. Proudly created with Wix.com