Zoeken
  • Debbie Jacob

Mindfulness-maand: Dag 25: Gedachten


9u29

Vandaag wordt het bloggen tussen de soep en de patatten.

Het lijkt mij daarom een ideale dag om al mijn dagelijkse bezigheden mindful te proberen doen. Daarnet in de douche lukte het nog niet zo goed moet ik zeggen. Ze zeggen soms dat het kan dat je gedachten wel tot honderd keer of meer kunnen afdwalen. Wel, het is echt waar. Het is ongelooflijk wat er allemaal in ons hoofdje passeert, als je erop let. Het is ook echt niet simpel om die aandacht telkens weer naar hetgeen je aan het doen bent te brengen. Een andere manier om ermee om te gaan, is leren om mindful met die gedachten zelf om te gaan. In de plaats van meteen te willen terugkeren naar je bezigheid, even stilstaan bij de gedachte die je mindfulle bezigheid verstoorde.


Op dat moment zie je die gedachten niet als een verstoring, maar gewoon als gedachten die je iets willen vertellen. Dan kan je je een aantal vragen stellen om die gedachten ruimte te geven. Waarom denk ik dit? Wat wil de gedachte me vertellen? Wil ik iets doen met die gedachte of laat ik ze gaan? Op die manier laat je de gedachte zijn zonder er meteen een oordeel over te vellen. Het geeft je vaak goeie inzichten over wat belangrijk is en wat minder. Dus ik ga alvast de uitdaging aan vandaag. Let's go!


15u40

Ik ben zonet even uit de rush van mijn dag gestapt. Binnen 20 minuten moet ik klaar zijn om te gaan optreden vanavond, maar ik wilde toch nog even een kleine pauze in mijn dag inlassen. Vijf minuten ademen en letten op de geluiden. Als je luistert naar alle geluiden, hebben die geluiden iets rustgevends vind ik. Je hoort mensen aan het werk, je hoort een vliegtuig, je hoort de deur wat kraken van de wind, maar jij zit stil. De wereld draait door, maar jij staat even stil. Ik vind dat iets speciaals hebben.


Ik heb vandaag mijn best gedaan om me iets meer te focussen op mijn dagelijkse bezigheden en mijn gedachten. Ik moet zeggen, het is niet simpel, maar als het lukt, komt er een soort van rust over je heen. Dat is een heel aangenaam gevoel. Het blijft wel ongelooflijk hoe snel je hoofd het wil overnemen elke keer opnieuw. En op dit moment neemt iets anders het over. Dat stemmetje dat zegt: "Je hebt nog maar een kwartier om je klaar te maken!" Soms wou ik dat tijd niet bestond, dan konden we nooit te laat komen. Hierbij moet ik het dus helaas laten voor vandaag.


Fijn weekend!


0 keer bekeken
  • Facebook - White Circle
  • White YouTube Icon

©2017 by Singer-songwriter Debbie Jacob. Proudly created with Wix.com