Zoeken
  • Debbie Jacob

Mindfulness-maand: Dag 26 & 27: Zelfknuffel

zaterdag: 16u12

In mindfulness ben je nooit volleerd. De ene dag denk ik: "Waw, nu gaat het echt goed!" en de volgende dag raak ik er geen enkel moment echt in. Vandaag heb ik bijvoorbeeld al een hele dag een druk op mijn maag, afkomstig van stress. Tot nu toe is het me nog niet gelukt om die druk te doen zakken. Ik ga nu een bodyscan doen en zien wat dat geeft. Ik moet wel zeggen dat ik heel blij ben dat het weekend is. Deze week was het heel druk en het doet deugd om even te kunnen uitblazen.


zaterdag: 19u05

Kleine update: ik deed daarnet mijn bodyscan. Allé, ik probeerde hem te doen... Na vijf minuten had ik al door dat ik naar goeie oude gewoonte in slaap ging vallen. En... dat gebeurde dan ook. Maar hey, het is zaterdag, ik màg in slaap vallen!zondag: 18u51

Wat ben ik opnieuw zó moe. Komt dat nu door de uurwisseling of is het iets anders? Ik weet het niet. Eerlijk gezegd denk ik dat het grotendeels komt doordat ik een hele dag onder de mensen ben geweest. Dat klinkt nu echt wel eventjes alsof ik al een oud madammeke ben dat tegen niets nog kan, maar soms voel ik me zo. Sommige momenten ligt er echt een zwaarte op mij nadat ik lang sociaal moest zijn. En ik voel dat ik mezelf beoordeel wanneer ik dit neerschrijf. Net een reden te meer om het te laten staan. Het verhaal is het verhaal en ik vertel het hoe het is. Mijn armen rusten op mijn laptop en enkel mijn vingers bewegen minimaal, want zelfs dat voelt vermoeiend aan.Ik voel dat ik wil wenen en ik weet dat als ik het mezelf toelaat dat eventjes te doen, dat het beter zal gaan straks. Wenen is niet iets dat ik zie als negatief of als iets ergs. Ik kan soms heel even heel hard wenen en me tien minuten later terug tiptop voelen. Ramses heeft dat daar soms moeilijk mee om te begrijpen, wat ik ook wel begrijp. Ik denk dat het meer een vrouwending is. Het zit alleszins meer in onze maatschappij ingebakken dat vrouwen mogen wenen dan dat mannen het mogen. Al zou het opluchten voor iedereen. Wanneer je weent, maak je endorfines aan, waardoor je je gelukkiger voelt achteraf. Ik las hierover ook een interessant artikel, dat me nog iets meer inzicht heeft gegeven hierover. Daar spreken ze van "zelfknuffels" als in, je geeft jezelf een knuffel wanneer je huilt. Zulke dingen vind ik superinteressant omdat dat simpele inzichten zijn die je kunnen helpen in het leven. Wenen is goed voor onze mentale gezondheid, dus we hoeven het niet te zien als een teken van zwakte, joepie!


Toen we daarnet naar huis aan het rijden waren, heb ik 20 minuten lang een ademhalings-oefening gedaan. Dat voelt altijd fijn aan wanneer ik me minder goed voel. Je geeft jezelf op dat moment ook even de tijd om een aantal gedachten te laten passeren, wat me deze keer wat structuur gegeven heeft. Alsof ikzelf aan het roer kon zitten en kon beslissen wat belangrijk was om aan te denken en wat minder. Daarna lukte het me ook om eventjes nog iets dieper te zakken in de ademhaling en even echt een pauze te nemen in die stroom van gedachten. Het kan zijn dat die afzonderlijke momentjes maar 10 seconden duurden, maar die 10 seconden zijn heel waardevol. Je maakt ruimte in je hoofd daardoor. Je komt in het nu.En nu zegt mijn lichaam stilaan dat ik genoeg geschreven heb. Ik voel eerlijk gezegd dat ik op dag 27 van de mindfulness-maand beetje bij beetje echt genoeg begin te krijgen van die dagelijkse verplichting om te schrijven. Het is grappig hoe iets in het begin zò leuk aanvoelt en dat je na een week of drie op zoek wil naar een nieuwe uitdaging. Alleszins, zo zit ìk toch in elkaar. Mijn passie voor schrijven en bloggen zal ik nooit verliezen, maar ik zeg het, het is de dagelijkse verplichting die me nu een beetje parten begint te spelen. Dus ik kijk stiekem uit naar donderdag, oeps. Eerlijkheidshalve, mòet ik dat gewoon toegeven, hihi. Maar jullie zijn niet van me af hoor daarna, het zal gewoon iets minder frequent gebeuren dan!


Fijne zondag nog voor iedereen!

Tot morgen!
18 keer bekeken
  • Facebook - White Circle
  • White YouTube Icon

©2017 by Singer-songwriter Debbie Jacob. Proudly created with Wix.com