Zoeken
  • Debbie Jacob

Mindfulness-maand: Dag 9: Muziek

21u54

Het is al laat en ik ben moe. Dus als ik de mindfulness aan het woord laat, dan ben ik mild voor mezelf en schrijf ik niet zo veel vandaag. Maar één ding wilde ik jullie niet onthouden.


Mijn dag was een beetje een rollercoaster van gevoelens. De ene moment voelde ik me energiek, superhappy en vol inspiratie. Kortom: als een klein konijntje dat vrolijk in de velden rondhuppelt en geen blijf weet met zichzelf, op een positieve manier dan. En nog geen half uur later, op het moment dat ik goed begon te beseffen dat ik me echt goed voelde, keerde het helemaal. Opnieuw door een planning in mijn hoofd die anders uitdraaide. Geïrriteerd, lastig en in niets nog zin. Plus ook natuurlijk het gevoel van "Maar allé, hoe kan dat nu? Een half uur geleden voelde ik mij zò goed!" Ach ja, dit gezegd zijnde om mijn dag even te schetsen.- Music adds color to the world -

Wat nu de eigenlijke boodschap is, is de volgende. Elke keer ik met muziek bezig was vandaag, ging het opnieuw bergop. Tijdens mijn slecht moment van vandaag, moest ik vertrekken naar de musicalschool en ik had écht geen zin. Maar zonder nadenken, draaide ik mijn knop om en dwong ik mezelf ernaartoe. Met een lang gezicht in de auto, maar wel met muziek op. Ik heb een supertoffe playlist genaamd "Singalong", met allemaal liedjes die ik van begin tot eind kan "meekelen". Amusement verzekerd! Dus de vrolijkheid en energie kwam stilaan wat terug. En ik werd beloond voor mijn doorzettingsvermogen. Ik kreeg van drie mensen complimenten tijdens de musicallessen. Eentje over mijn lenigheid, eentje over mijn warme stem en eentje over mijn mooi geschrift, haha. Die kreeg ik, zomaar, gratis en voor niets en ik werd er echt blij van. Ik hou ervan dat muziek mensen verbindt. Ik hou ervan dat ik echt met iedereen daar zomaar overeen kom. Ik hou ervan dat als je samen zingt, er een soort magie ontstaat en dat je voelt dat iedereen geniet. Ik adem het in, muziek, en het vult mij met alles wat ik nodig heb op dat moment. Dat kan verdriet zijn ook, maar vandaag was het meermaals pure vreugde. Ik ben zò dankbaar dat ik zoiets heb. En ik raad iedereen dan ook aan om op zoek te gaan naar iets dat jou zo'n gevoel kan geven. Want het overstijgt alles, niets moet nog worden gezegd. En dat...

Is pure mindfulness.

Waw.


0 keer bekeken
  • Facebook - White Circle
  • White YouTube Icon

©2017 by Singer-songwriter Debbie Jacob. Proudly created with Wix.com